Doorgaan naar content

Amerikaans gehakt trio op de BBQ: moinkballs, shotgun shells & armadillo eggs

Bereiding

Ongeveer 90 minuten bereidingstijd

De armadillo eggs:

  1. Was je handen, neem een mengkom en doe daarin de 200 gram kippengehakt, een theelepel bbq kruiden, 30 gram Oud Brugge geraspt, een klein snuifje gerookt paprikapoeder, en een beetje peper. Meng alles goed en vorm 6 ballen van het mengsel. Druk de ballen in zodat je ‘gehakt kommetjes’ krijgt.

  2. Vul elk kommetje met een gevuld paprikaatje en vouw terug dicht.

  3. Maak je handen vochtig en rol ze opnieuw tot mooie ballen. 

  4. Plooi een schelletje gerookte kalkoen een aantal keer dubbel en vouw dat als een lint rond een bal. Doe dit voor elke bal.

De shotgun shells:

  1. Was je handen, neem een mengkom en doe daarin de 200 gram kalfsgehakt, een theelepel bbq kruiden, 30 gram Oud Brugge geraspt, een klein snuifje gerookt paprikapoeder, en een beetje peper. Meng alles goed.

  2. Neem de cannelloni tubes en steek in het midden van elke tube een blokje Oud Brugge. Vul de tubes nu voorzichtig langs weerszijden met de gehaktmengeling.

  3. Neem de spekreepjes en rol rond elke tube 2 reepjes spek. Zie ook dat de openingen van de tubes bedekt zijn.

  4. Snij de schelletjes Oud Brugge in linten van 1 à 2 cm en leg opzij.

De moink balls:

  1. Was je handen, neem een mengkom en doe daarin de 200 gram gemengd gehakt, een theelepel bbq kruiden, 30 gram Oud Brugge geraspt, een klein snuifje gerookt paprikapoeder, een beetje peper, de oregano en de peterselie. Meng alles goed en rol balletjes van een 3 à 4 cm doorsnede.

  2. Plooi een schelletje filet de sax een aantal keer dubbel en vouw dat als een lint rond een balletje. Doe dit voor elk balletje. Gebruik indien nodig een tandenstoker.

Bereiding:

  1. De bereiding voor de 3 snacks is exact hetzelfde, alleen moeten de shotgun shells veel langer garen, zodat de cannelloni mooi zacht wordt.

  2. Maak je bbq met deksel klaar om indirect te grillen, zorg voor een temperatuur rond de 120 graden. Zorg dus ook voor een zone zonder kolen (indirect).

    Heb je ervaring met warm roken op de bbq? Zeker doen bij deze snacks!

  3. De moink balls en de armadillo eggs mogen een half uurtje indirect garen, de shotgun shells 1,5 uur. Je kan dus gerust eerst de shotgun shells op de rooster leggen, en na een uurtje de 2 andere erbij leggen.

  4. Nadat ze gegaard zijn bestrijk je ze allemaal rijkelijk met bbq saus. Bij elke shotgun shell wikkel je nu ook een lint Oud Brugge rond eens van de uiteinden.

Gaar alles nu nog een 10 minuutjes verder zodat de saus kan karameliseren en de kaas kan smelten.

Amerikaans gehakt trio op de BBQ: moinkballs, shotgun shells & armadillo eggs

Côte à l'os en troskerstomaat op de bbq met slaatje van bulgur en quinoa

Reverse sear picanha met chimichurri