Toscaanse burger, gebakken courgette met geconfijte tomaat, risotto en tomatensalsa

4 personen
45

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 Toscaanse burgers
  • 3 courgettes
  • 50 g geconfijte tomaat

 

  • voor de tomatensalsa:
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 dl witte wijn
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • verse basilicum

 

  • voor de risotto:
  • 200 g risotto rijst
  • 1 uitje
  • 1 teentje look
  • 6 dl kippenbouillon
  • 1 dl room
  • enkele eetlepels Parmezaanse kaas
  • verse basilicum

Bereiding:

  • Tomatensalsa: Snij de ui in stukjes, plet de look en stoof aan in olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Laat eventjes stoven, bevochtig met de witte wijn en laat zachtjes koken.
  • Mix de salsa glad en doe er net voor het doorgegeven verse basilicum bij.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Risotto: Snij de ui in stukjes, plet de look en stoof aan in olijfolie.
  • Voeg daarna de rijst toe.
  • Bevochtig met de warme kippenbouillon en laat garen onder deksel.
  • Werk af met wat tomatensalsa, room, Parmezaanse kaas en verse basilicum.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Afwerking: Snij de courgette in blokjes, stoof aan in olijfolie en voeg er op het laatst wat geconfijte tomaat aan toe.
  • Kruid af met peper en zout.
  • Bak de Toscaanse burgers gaar in olijfolie.
  • Dresseer op een bord.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt