Doorgaan naar content

Schnitzel, stoemp met gebakken witloof en spekjes

Bereiding

Ongeveer 30 minuten bereidingstijd

  1. Bak de schnitzels gaar in olijfolie, kruid af met peper en zout.

  2. Kuis 12 witloofstronkjes op en kook ze kort gaar in gezouten water. Bak ze aan in boter, voeg er de helft van het spek aan toe en kruid af met peper en zout.

  3. Snij de rest van de witloof fijn, stoof aan in boter en voeg er wat spek aan toe.

  4. Schil de aardappelen en kook ze gaar. Voeg er de boter en het eigeel aan toe, maak er puree van en voeg het gestoofde witloof toe. Kruid met peper en zout. Voeg eventueel wat fijngesneden peterselie toe.

  5. Smelt de boter, voeg er het spek aan toe. Laat eventjes kleuren, kruid af met peper en peterselie.

  6. Dresseer op een bord.

Cottage pie

Grootmoeders vleesbrood

Schnitzel, stoemp met gebakken witloof en spekjes