Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 20 minuten bereidingstijd

  1. Neem een grote koekenpan en bak het gehakt mooi bruin in wat olijfolie.

  2. Snipper ondertussen de 2 rode uien fijn en voeg ¾ ervan toe aan het gehakt.

  3. Voeg nu ook alle kruiden toe aan de pan, kruid met peper en zout en roer alles mooi door elkaar.

  4. Meng de tomatenpuree en een gelijke hoeveelheid water in een glas.

  5. Wanneer het gehakt mooi bruin is voeg je dit ook toe.

  6. Laat het geheel zachtjes inkoken op een laag vuurtje. Zet opzij

  7. Snij de 4 tomaten in kleine stukjes, de zaadjes en wittere stukken gebruiken we niet.
    Doe ze in een kom.

  8. Meng hieronder bijna alle koriander en de halve fijngesnipperde rode ui. Kruid met peper en zout, meng alles door elkaar en zet opzij in de koelkast.

  9. Mix het avocado vlees en het sap van 1 limoen door elkaar. Zo krijgen we een frisse avocado saus. Zet opzij in de koelkast.

  10. Verwarm de oven op 120 graden.

  11. Neem een grote antikleefpan en wrijf deze in met een beetje zonnebloemolie. Verhit de pan op een matig vuur.

  12. Meng de manchego en de cheddar in een kom, en zet deze samen met het gehaktmengsel kaar.

  13. Leg een wrap open en beleg de helft met een laagje van het kaasmengsel. Schep hierop wat gehakt en bedek opnieuw met een beetje kaas.

  14. Plooi de wrap dubbel en leg deze in de pan, druk hem voorzichtig aan met een spatel. We willen mooie krokante quesadillas, hou de wrap dus goed in het oog!

  15. Wanneer na een minuutje de wrap gedraaid kan worden draai je deze voorzichtig om. Zorg ervoor dat je hem zo draait dat de vouw van de wrap tegen de pan blijft, zo valt er geen vulling uit! Draai indien nodig nog eens om totdat beide kanten mooi krokant zijn.

  16. Telkens wanneer een quesadilla klaar is leg je hem in de oven, op het rooster, met bakpapier. Zo blijven ze warm en kan de kaas nog wat smelten.

  17. Wanneer ze allemaal in de oven liggen snij je de overige limoen doormidden en duw je de 2 helften met de open stukken op de hete pan. De limoen gaat karameliseren en gaat een heerlijke smaak geven wanneer deze geperst wordt.

  18. Schik alle sausjes, bijgerechten, de zure room, … in mooie kleurrijke kommetjes op tafel. Werk af met wat blaadjes verse koriander. Snij de quesadillas in 3 stukken en schik ze op een mooi bord of snijplank.

Tip van je keurslager

Een eeuwenoud Mexicaans gerecht. Oorspronkelijk waren het mais tortillas, gevuld met kaas en vlees of groenten die men dan verwarmde op een hete plaat. Deze werden dichtgevouwen en zo uit de hand gegeten. Andere toppings en vullingen zijn er later bijgekomen, vaak beïnvloed door Amerika, en zo is dit van oorsprong puur Mexicaans gerecht eigenlijk ook een Tex-Mex gerecht geworden. Maar dat maakt het tegelijkertijd ook zo feestelijk, een tafel vol kleurrijke kommetjes gevuld met toppings en bijgerechten!

Aziatische gehaktballetjes

Chevapchichi met tzatziki en kruidig volkoren flatbread

Dragon kip souvlaki met groene couscoussalade