Doorgaan naar content

Het Lekker Idee van je Keurslager: altijd inspirerend

Het Lekker Idee is jouw dagelijkse portie inspiratie voor je dagmenu. In de winkel van je Keurslager vind je altijd wel iets waar je enthousiast van wordt. Een heerlijke klassieker, een creatief experiment of een makkelijk gerecht dat in een vingerknip op tafel staat.

Je vindt hieronder een greep uit onze Lekker Idee-recepten, maar spring gerust eens binnen. Je weet nooit wat voor lekkers je Keurslager in petto heeft.

Heerlijke hoofdgerechten: klassiek, creatief of makkelijk

Klassieke hoofdgerechten

Klassieke gerechten kunnen natuurlijk niet ontbreken in het arsenaal van je Keurslager. Maar zoals altijd, heeft hij er een heerlijke twist aan gegeven.

Herfsthaasje, gestoofd grondwitloof, walnoot, gebakken aardappel en champignonroomsaus

Een herfsthaasje is een gevuld varkenshaasje. Dit recept combineert heerlijk varkensvlees met een stevige portie witloof, aardappelen en een hartige champignonroomsaus. Walnoten geven dit gerecht een verrassende crunch. En niet te vergeten: de herfsthaasjes hebben een spekjasje. Een gerecht boordevol smaak.

Gegrilde steak met gebakken zoete aardappel

Steak met frieten kennen we allemaal, maar je kan er ook een zoete draai aan geven. Vervang de frieten door gebakken zoete aardappel en je hebt een voedzame klassieker. De pastinaak geeft een verrassende, winterse toets aan dit gerecht.

De steak kan je klaarmaken op de grill of in de pan, aan jou de keuze. Graag nog wat extra smaak? Maak ook de champignonroomsaus uit het vorige recept.

Herfsthaasje

Gegrilde steak met gebakken zoete aardappel en pastinaak en sjalottensaus

Creatieve hoofdgerechten

Ben je op zoek naar iets nieuws of wil je je smaakhorizonten verleggen? Dan moet je deze creatieve recepten proberen.

Koreaanse bibimbap met gehakt en snelle komkommer kimchi

De Koreaanse keuken wordt steeds populairder in onze regio. Als je geen Koreaans barbecuerestaurant in de buurt hebt, dan kan je altijd zelf aan het koken slaan. Bibimbap is een klassiek rijstgerecht waar je echt alle kanten mee op kan. Ons recept maakt gebruik van het smaakvolle gehakt van je Keurslager, de snelle komkommerkimchi geeft een frisse toets.

Merguezworstjes met een frisse parelcouscoussalade en yoghurt-koriandersaus

Dit barbecuerecept is perfect voor de zomer: heerlijke gegrilde merguezworstjes met een frisse salade en een heerlijk sausje. Is het geen barbecueweer? De merguezworstjes kunnen ook in de pan bereid worden.

De kruidige worsten worden in evenwicht gebracht door zoete granaatappelpitjes en scherpe fetakaas. Ideaal voor de fijnproevers!

Merguez worstjes met een frisse parelcouscoussalade

Koreaanse bibimbap met gehakt en snelle komkommer kimchi

Makkelijke hoofdgerechten

Snel iets op tafel toveren na een drukke dag? Met deze recepten zit je gebeiteld.

Macaroni met kippenwit, spek, champignons en spinazie

Dit heerlijke pastagerecht staat snel op tafel en is ontzettend voedzaam. Het is echt krachtvoer, perfect voor als je nog een drukke avond voor de boeg hebt. Maar het is even goed comfort food om je vingers bij af te likken.

Tip: voeg alles samen in een ovenschaal, strooi er wat kaas over en bak nog even onder de grill.

Traybake met gehakt, aardappelwedges, olijven, feta en groentjes

Als je echt geen zin hebt om te kokerellen, is deze traybake perfect. Boordevol groenten en natuurlijk met het heerlijke gehakt van je Keurslager. Gewoon groentjes snijden, mengen op de bakplaat en dan alles samen in de oven steken. Je hebt er bijna geen werk aan, je moet zelfs bijna niets afwassen. Smakelijk!

Macaroni met kippenwit, spek, champignons en spinazie

Inspiratie voor veelzijdige bijgerechten en hapjes

Heb je al een stukje vlees in de koelkast liggen, maar ben je nog op zoek naar het ideale bijgerecht? Of verwacht je bezoek en wil je je gasten nog een hapje voorschotelen? Ook dan heeft je Keurslager voor jou inspirerende recepten in de aanbieding.

Salade van rode biet met feta en appel

Fris en zoet? Deze salade van rode biet is de oplossing. De combinatie van scherp en zoet is perfect om een hartig stoofpotje of een rijk stukje rundvlees in balans te brengen.

Rolletje van geitenkaas, gedroogde ham en zoetzure koolrabi

Een lekker hapje om een feestje smakelijk af te trappen? Dan moet je deze rolletjes van geitenkaas, ham en koolrabi proberen. De gepekelde koolrabi geeft een heerlijk zoetzure toets die een mooi tegengewicht biedt voor de zoute gedroogde ham. In het beste geval pekel je de koolrabi een nachtje op voorhand, maar al na een uurtje is hij goed op smaak.

Tip: het recept gaat ervan uit dat je een spuitzak gebruikt om de geitenkaas op de gedroogde ham te spuiten, maar je kan ook altijd een lepeltje gebruiken. Dan zijn ze gewoon rustiek!

Salade van rode biet en appel

Rolletje van geitenkaas en gedroogde ham

Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem een kijkje bij onze recepten of spring eens binnen bij je Keurslager. Tot snel!