Doorgaan naar content

Belgische Keurslagers steunen de boeren

Keurslagers staan al decennialang zij aan zij met de boeren in hun strijd voor een menswaardig inkomen.

Wij vinden het belangrijk dat alle landbouwers een werkbaar bedrijfsmodel met toekomstperspectief kunnen uitbouwen. Met respect en zekerheid voor de generaties die volgen. Een bedrijfsmodel waarvan minder administratieve rompslomp en toekomstzekerheid de basis (zouden moeten) vormen.

Alle Keurslagers werken met lokale vleesproducten en daardoor zijn we met elkaar verbonden. We mogen evenwel niet blind zijn voor de realiteit en de gevolgen van een vrije markt. Vaak heerst daar het recht van de sterkste en wanneer de sterkste deze macht misbruikt, wordt het pijnlijk. Hoe groter, hoe dominanter en monopolistischer, nefaste gevolgen voor de lokale economie.

Als Keurslagers steunen we de boeren via de lokale inkoop van verse vleesproducten. Kiezen voor kwaliteitsvlees van bij ons, betekent …

  • boeren ondersteunen zodat zij een stabiele binnenlandse afzetmarkt blijven hebben

  • samen streven naar kwaliteit  op het vlak van dierenwelzijn, voedselveiligheid en duurzaamheid

  • innovatie en productontwikkeling realiseren door samen aan de veranderende behoeften van de consument te voldoen

De Keurslagers werken nauw samen met lokale landbouwbedrijven. Familiale bedrijven genieten hierbij de voorkeur. Samenwerken met de lokale landbouwbedrijven biedt voordelen. Samen werken we zo aan een duurzaam model.

Het was vroeger zo en dat zal het in de toekomst blijven. Elkaar kennen en beter begrijpen is hierbij van cruciaal belang. Educatieve bezoeken aan een landbouwbedrijf organiseren, waarbij de consument bewust ervaart waar zijn of haar vleesproducten vandaan komen, is een mogelijke eerste stap.

Samen kunnen we tot oplossingen komen en we verwachten van alle overheden de nodige steun.

Deze steun is broodnodig voor iedereen die werkzaam is in de sector, zodat we ook in de toekomst van lekkere en kwaliteitsvolle vleesproducten van bij ons kunnen blijven genieten.