Pinchos morunos:
Dadels omwikkeld met spek:
Patatas bravas:
Pinchos morunos:
Meng alles behalve het vlees tot een marinade
Snij het vlees in kleine blokjes van een 3 tal centimeter.
Doe het vlees bij de marinade, meng alles goed en laat 2 uur marineren in de koelkast.
(Wanneer je het vlees langer laat marineren laat je het limoensap uit de marinade en voeg je dat achteraf past toe. Te lang marineren met citroen- of limoensap gaat de structuur van je vlees te hard veranderen.)
Rijg het vlees op de satéstokjes en gril de pinchos morunos kort aan in een hete grillpan of op de barbecue!
Dadels omwikkeld met spek:
Verwarm de oven op 180 graden.
Omwikkel elke dadel met een speklapje
Bekleed een ovenplaat of -schaal met bakpapier en leg de dadels erop. Leg het ‘spek uiteinde’ naar beneden.
Gaar de ‘spekdadels’ een 15 à 20 minuutjes in de oven, tot het spek mooi gekleurd is.
Patatas bravas:
Verwarm de oven op 200 graden.
Snij de ongeschilde aardappelen in grove stukken van zo’n 4 à 5 centimeter.
Was de aardappelen onder stromend koud water en dep ze daarna goed droog!
Neem een grote mengkom en doe hierin de aardappelen, 3 4 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Hussel het geheel door elkaar en verdeel over en met bakpapier bedekte ovenplaat.
Laat de patatas een 30 minuten garen, of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. Af en toe een omdraaien!
Ondertussen maken we de saus: Pel en snipper de ui en de look fijn.
Neem een steelpannetje en stoof de ui en de look glazig, ze mogen niet kleuren!
Voeg daarna de tomaat uit blik toe, samen met het gerookt paprikapoeder en de cayennepeper.
Laat het geheel een kwartiertje rustig pruttelen.
Mix vervolgens met een staafmixer de saus glad.
Serveer de patatas bravas in kleine kommetjes met telkens wat saus erover!
Chorizo gebakken in rode wijn:
Veel Spaanser kan het niet! Wist je dat je Keurslager standaard al heel wat tapas in huis heeft? Vul de receptjes hierboven gerust aan met wat tapas van je Keurslager en je tovert sowieso een prachtige kleurrijke tafel vol lekkers tevoorschijn voor je gasten, buen provecho!