Tapas: gebakken chorizo, ribbetjes

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

Chorizo gebakken in rode wijn:

 

  • 1 stuk chorizo van een 250 gram
  • een halve rode ui
  • 250 ml Spaanse rode tafelwijn
  • 1 laurierblaadje
  • olijfolie

Makkelijke Spaans getinte ribbetjes:

  • 1 lat voorgegaarde ribbetjes van je Keurslager
  • 1 theelepel gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 stengel lente-ui

Bereiding:

Chorizo gebakken in rode wijn:

 

Pel en snipper de halve ui in kleine stukjes, zet opzij.

Snij de chorizo in blokjes van 1,5 à 2 centimeter.

Neem een steelpannetje en verhit wat olijfolie.

Stoof de ui glazig en voeg vervolgens de chorizoblokjes toe.

Stoof het geheel een minuutje of twee aan.

Giet de rode wijn mee in het pannetje en breng zachtjes aan de kook.

Voeg het laurierblad toe en laat alles rustig pruttelen tot de saus mooi ingedikt is. Dit zal ongeveer een half uurtje duren.

Serveer de blokjes chorizo mét de saus in een schaaltje met wat prikkers!

Makkelijke Spaans getinte ribbetjes:

 

Verwarm de oven op 120 graden.

Snij de ribbetjes los per beentje.

Meng de kruiden en kruidt de ribbetjes rondomrond.

Gaar ze een half uur op de rooster bedekt met bakpapier.

Serveer met wat fijngesnipperde lente-ui.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt