Chorizo gebakken in rode wijn:
Makkelijke Spaans getinte ribbetjes:
Chorizo gebakken in rode wijn:
Pel en snipper de halve ui in kleine stukjes, zet opzij.
Snij de chorizo in blokjes van 1,5 à 2 centimeter.
Neem een steelpannetje en verhit wat olijfolie.
Stoof de ui glazig en voeg vervolgens de chorizoblokjes toe.
Stoof het geheel een minuutje of twee aan.
Giet de rode wijn mee in het pannetje en breng zachtjes aan de kook.
Voeg het laurierblad toe en laat alles rustig pruttelen tot de saus mooi ingedikt is. Dit zal ongeveer een half uurtje duren.
Serveer de blokjes chorizo mét de saus in een schaaltje met wat prikkers!
Makkelijke Spaans getinte ribbetjes:
Verwarm de oven op 120 graden.
Snij de ribbetjes los per beentje.
Meng de kruiden en kruidt de ribbetjes rondomrond.
Gaar ze een half uur op de rooster bedekt met bakpapier.
Serveer met wat fijngesnipperde lente-ui.