Tagliata van rund met slaatje van rucola, tomaat en parmezaan en dressing van balsamicoazijn

4 personen
30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

1 dikke entrecote

1 teentje look

grof zeezout

olijfolie

jonge ui

1 sjalotje

100 g rucola

100 g gemengde tomatensoorten

50 g parmezaanschilfers

enkele eetlepels balsamico azijn

Bereiding:

1. Kruid het vlees met peper en grof zeezout, voeg er wat look en olijfolie aan toe en laat marineren gedurende enkele uren. Gril het vlees aan beide kanten. Gaar naar gewenste baktijd. Laat het vlees afkoelen.

2. Snij ondertussen de tomatensoorten, voeg er een fijngesneden sjalotje en jonge ui aan toe. Besprenkel met olijfolie en de balsamicoazijn, kruid af met peper en zout.

3. Snij het vlees in plakjes, leg op een bord, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout. Doe er het tomatenslaatje, de rucola en de parmezaanschilfers op.

Tip van je Keurslager!

Een tagliata salade kan ook perfect als lunch dienen. Deze verrassende manier van steak met salade kan zeker je tafelgenoten bekoren. Lees er alles over in onze blog.

Jouw Keurslager in de buurt