Stoofpotje van zacht gegaarde varkenswangetjes

4 personen
1,5

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1.250 g varkenswangetjes
  • olijfolie of boter
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes look
  • 2 dl porto
  • 3 dl bruine fond
  • 16 witte asperges
  • 500 g jonge spinazie
  • 400 g aardappelen

Bereiding:

  • Bak de varkenswangetjes mooi bruin aan, voeg er de look en het fijngesneden sjalotje aan toe.
  • Blus met de porto en bruine fond.
  • Laat 1 uur zachtjes garen onder een deksel.
  • Haal de wangetjes uit de jus en laat de jus wat verder inkoken, bind eventueel op met roux.
  • Schil de asperges, snij ze in 3 gelijke stukken en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.
  • Haal ze uit het water en dep ze droog.
  • Stoof de witte asperges kort aan in boter of olijfolie, voeg er de spinazie aan toe en kruid af met peper en zout.
  • Serveer met gekookte aardappelen.

Tip van je Keurslager!

  • Tip: vervang eventueel de porto door een lokaal bruin biertje

Jouw Keurslager in de buurt