Doorgaan naar content

Bereiding

Ongeveer 60 minuten bereidingstijd

  1. Haal het bladerdeeg een 20 minuten op voorhand uit de koelkast, opgerold.

  2. Haal ook de worsten een half uurtje op voorhand uit de koelkast, zo gaan ze minder snel kapot springen tijdens het bakken.

  3. Verwarm de oven op 160 graden.

  4. Leg het bladerdeeg  met bakpapier in een taartvorm, prik er met een vork gaatjes in en bedek opnieuw met een bakpapier. Vul nu met een steunvulling.

  5. Nu gaan we de bodem blind bakken, dit doe je 20 minuten op 160 graden.

  6. Ondertussen kan je de worsten op een zacht vuurtje bakken met wat boter. Draai regelmatig totdat de kern voldoende gegaard is. Misschien moet je helemaal op het einde het vuur wat harder zetten voor dat mooie korstje.

  7. Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in blokjes van ongeveer 3 cm.

  8. Doe de blokjes in gezouten water en breng aan de kook. Vanaf dat water kookt laat je de aardappelblokjes een tiental minuten koken. Zodat ze beetgaar zijn.

  9. Giet ze af en zet opzij.

  10. Haal erna de quiche bodem uit de oven, verwijder de steunvulling en het bovenste bakpapier. Laat de bodem afkoelen in de taartvorm.

  11. Zet de oven nu op 200 graden.

  12. Was de verse spinazie en laat goed uitlekken, je kan de blaadjes ook drogen met wat keukenpapier.

  13. Stoof de spinazie kort aan totdat ze helemaal gekrompen is, laat goed uitlekken.

  14. Meng 4 eieren met 100 ml room.

  15. Verdeel de spinazie op de bodem van de quiche en kruid met peper en zout.

  16. Giet het eimengsel erover en verspreid de aardappelblokjes erin.

  17. Snij de worst in schijfjes en verdeel tussen en over de aardappelblokjes. Kruid met peper en zout.

  18. Verdeel de 50 gram gruyère over de quiche.

  19. Bak de quiche een 20 tot 30 minuten, let er vooral op dat het eimengsel mooi gestold is!

  20. Snij ondertussen de lente ui in schuine ringetjes, die kan je er op het einde overstrooien!

Tip van je keurslager

Stoemp met worst, heerlijk in de herfst en de winter wanneer het 's avonds al vroeg donker is. Deze quiche is een lente variant op dat bordje comfort food. Je kan hem recht uit de oven eten, of lauwwarm met een slaatje, of gewoon de dag erna als originele lunch, je collega’s zullen jaloers zijn!

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Balletjes van kippengehakt en kippenwit in tomatensaus

Broodje met Keurprimeur