Salade met paté en abrikozenchutney

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 g paté naar keuze - bij uw Keurslager vindt u een ruim assortiment
  • 500 g abrikozen (vers of blik)
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd 
  • 150 ml witte wijnazijn
  • 150 g suiker 
  • 3 eetlepels rozijnen 
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 75 g krulsla, gesneden
  • 1 rode ui,  in halve ringen 
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge

Bereiding:

Verwijder eventueel de pit van de abrikozen en snij het vruchtvlees in stukjes. Breng in een pan met dikke bodem de abrikozen met de sjalot, 125 ml wijnazijn, suiker, rozijnen, gemberpoeder en een snuif zout aan de kook. Draai het vuur laag en laat de chutney  zonder deksel op de pan in 25-30 min. zachtjes in-koken tot jamdikte.
Roer af en toe. Schep de warme chutney in schone jampotjes met deksel, sluit ze en laat ze omgekeerd 20 min. af koelen. Bewaar de chutney op een koele donkere plek. Verdeel de sla en de ui over 4 borden. Sprenkel er de olijfolie en de rest van de wijnazijn over. Snijd de paté in 4 plakjes en leg ze op de salade. Leg op elk plakje paté een beetje abrikozenchutney en geef de rest van de chutney er apart bij.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt