Home
Over ons
Blog
Recepten
Jouw keurslager
Contact
Pepermedaillon met stoemp
4 personen
30 min
Ingrediënten voor 4 personen:
4 Keurslager pepermedaillons
gerookte spekreepjes
bladpeterselie
boter
scheutje room of melk
1 dl bruine fond
2 koffielepels groene peper
1 dl room
1/4 groene kool
500 g kookaardappelen
100 g
Bereiding:
Schil de aardappelen en kook ze gaar.
Kuis ondertussen de groene kool, verwijder de binnenste harde nerven en snij de rest in lange repen.
Kook kort op in kokend gezouten water.
Bak het spek aan in boter.
Plet de aardappelen en voeg er de groene kool, het spek, de boter, een scheutje room of melk aan toe.
Kruid af met peper en zout. Werk af met platte peterselie.
Kleur de pepermedaillons aan beide zijden in olijfolie of boter.
Kruid met peper en zout. Laat verder garen in de pan. Giet het vet af en blus de pan met de bruine fond en de room.
Voeg de pepertjes toe en laat inkoken tot sausdikte.
Kruid eventueel nog af.
Schik op een bord.
Tip van je
Keurslager
!
De pepermedaillon, gehakt dat is omwikkeld met spek en afgewerkt met peperbolletjes voor een extra pittige toets. Een uniek recept van Je Keurslager!
Jouw Keurslager in de buurt
Misschien ook leuk
Ontdek meer >
Geflambeerde pepersteak met gemengde sla en f...
20-30 min
3 personen
Grootmoeders vleesbrood
20-30 mins
4 personen
Trio van wildpaté met toast en confituur
15 minuten
4 personen