Merguez worstjes met een frisse parelcouscous salade en yoghurt koriandersaus
4 personen
30 minuten
Ingrediƫnten voor 4 personen:
800 gram merguez worstjes
300 gram parelcouscous
1 bosje radijsjes
een halve komkommer
200 gram mini groene asperges
100 gram granaatappelpitjes
200 gram feta
2 bosjes verse koriander
4 eetlepels Griekse yoghurt
4 eetlepels mayonaise
extra vierge olijfolie
1 TL komijn
bicarbonaat
peper en zout
Bereiding:
Bereid je barbecue voor.
Bereid de parelcouscous zoals op de verpakking en laat schrikken onder koud stromend water. Laat de parelcouscous uitlekken in een vergiet.
Doe de parelcouscous in een grote kom en meng met een eetlepel extra vierge olijfolie.
Kook de mini asperges kort beetgaar. Voeg eerst een snuifje bicarbonaat toe aan het water, zo blijven de asperges mooi groen!
Koel de mini asperges af onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
Snij de komkommer en de radijsjes in heel fijne stukjes en meng ze onder de parelcouscous.
Snij de mini asperges in stukjes en meng ook onder de salade. Kruid het geheel met peper en zout en 1 theelepel komijn.
Zet de salade in de koelkast.
Mix de 2 koriander bosjes met 4 eetlepels Griekse yoghurt en 4 eetlepels mayonaise. De stengeltjes mag je gerust mee mixen. Kruid het sausje naar smaak met peper en zout en zet afgedekt in de koelkast.
Gaar de merguez worstjes op de barbecue. Wanneer ze langs buiten te snel garen leg je ze op een minder heet plekje en laat je ze daar rustig verder garen.
Brokkel net voor het serveren de feta over de couscous salade en strooi er ook de granaatappelpitjes over.
Vergeet het sausje niet!
Tip van je Keurslager!
Heerlijk kruidige worstjes met een knapperige salade. De frisse yoghurt saus zorgt voor een mooie afwisseling bij de worstjes. Een eenvoudig maar origineel barbecue gerecht dat snel klaar is!