Gegrilde steak met gebakken zoete aardappel

4 personen
30 min

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 steaks
  • olijfolie
  • 400 g zoete aardappel
  • 400 g pastinaak
  • 2 sjalotten
  • 2 dl bruine fond
  • 1 dl rode wijn

Bereiding:

  • Warm de grill goed op.
  • Besprenkel de steaks met olijfolie en kruid af met peper en zout.
  • Gril ze kort aan beide kanten en laat dan verder garen in de oven op 150°C tot de gewenste bakwijze.
  • Schil de pastinaak en de zoete aardappel.
  • Snij in stukken en kook ze apart beetgaar in kokend gezouten water.
  • Giet af en bak ze dan samen krokant in olijfolie of boter.
  • Snij de sjalotten fijn, zet ze op met de bruine fond en de rode wijn en laat zachtjes inkoken.
  • Dresseer op een bord.

Tip van je Keurslager!

Jouw Keurslager in de buurt