Doorgaan naar content

Chipolata, bulgur met gegrilde groenten en pittige tomatensaus

Bereiding

Ongeveer 30 minuten bereidingstijd

  1. Snij de courgette in dikke plakken, de paprika in stukken en grill ze aan. Doe de mengeling van de groenten in een ovenschaal, voeg er wat olijfolie, een teentje look en tijm aan toe. Kruid met peper en zout. Laat een 10-tal minuten verder garen in een oven van 180°C.

  2. Snij één ui fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg er de bulgur aan toe en bevochtig met de kippenbouillon. Laat zachtjes verder garen onder deksel. Meng er de gegrilde groenten onder en kruid eventueel nog af met peper en zout.

  3. Snij het rode pepertje, het teentje knoflook en één ui fijn en stoof aan in olijfolie. Voeg er de tomatenpulp aan toe en laat zachtjes koken. Mix de saus en kruid af met peper en zout.

  4. Bak de chipolata aan. Kruid af met peper en zout.

  5. Serveer in een schaal.

Aspergerollade met groene asperges en erwtjes

Balletjes van kippengehakt en kippenwit in tomatensaus

Broodje met Keurprimeur