Verwarm de oven op 200 graden en haal het bladerdeeg uit de koelkast.
kook 3 eieren hard.
Snij de rode paprika en de ui in kleine stukjes. Snipper het teentje look fijn.
Bak het kippengehakt rul samen met de paprika, ui en look. Kruid naar smaak met de kruidenmix.
Snij de 3 hardgekookte eitjes in stukjes en hak de koriander fijn.
Haal de pan van het vuur en voeg de stukjes ei, de bevroren erwtjes en de koriander toe.
Rol het bladerdeeg uit en snij met behulp van een steekvorm, kom, glas, … cirkels uit het bladerdeeg. Ga voor cirkels van een 10 à 12 cm doorsnede. De overschotjes bladerdeeg rol je tot een stevig bolletje dat je kan plat rollen en opnieuw kan gebruiken. Je zou in totaal een tiental cirkels moeten hebben.
Vul elke cirkel met een beetje van het gehaktmengsel maar laat de randjes vrij.
Plooi de empanadas voorzichtig toe en duwt de randjes in elkaar met een vork.
Bestrijk elke empanada met wat losgeklopt ei en gaar in de oven tot het deeg mooi goudbruin is, dat zal een 20 minuutjes zijn.