Albondigas

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram gemengd gehakt
  • paneermeel
  • 3 theelepels komijn
  • 1 bussel verse bladpeterselie
  • 2 eetlepels (mild) paprikapoeder
  • 4 teentjes look
  • 1 halve theelepel gerookt paprikapoeder
  • 3 theelepels gedroogde oregano
  • 1 grote ui
  • 1 rode paprika
  • 1 blik tomatenblokjes
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel, voor wat meer pit: cayennepeper

Bereiding:

De saus:

Pel en snipper de ui en 2 teentjes look fijn, zet apart

Verwijder de stengel, de zaadlijsten en de witte delen van de rode paprika en snij in kleine blokjes, zet apart.

Zet een diepe pan op een matig vuur en stoof de paprika blokjes, de ui en de 2 teentjes versnipperde look zachtjes aan in wat olijfolie.

Wanneer de ui glazig is geworden voeg je het blik tomatenblokjes toe én een half blik water.

Kruid het geheel met ½ theelepel gerookt paprikapoeder, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel komijn en 1 theelepel oregano.

Laat alles pruttelen op een zacht vuurtje zodat de saus kan indikken.

 

De albondigas:

Pel en snij de overige 2 teentjes look heel fijn en zet opzij.

Snipper een handvol verse bladpeterselie fijn en zet opzij.

Neem een grote mengkom.

Doe het gemengd gehakt in de mengkom en voeg toe: de 2 teentjes gesnipperde look, de bladpeterselie, 2 theelepels komijn, 1 eetlepel paprikapoeder, 2 theelepels oregano en kruid af met peper en zout.

Was je handen en meng het geheel. Alleen wanneer het wat te nat lijkt voeg je wat paneermeel toe.

Tip van je Keurslager!

Elk land heeft wel z’n versie van ‘balletjes’, en de Spaanse versie is geschikt voor elk seizoen! Albondigas als tapa, of met een fris slaatje en (gegrild) brood als lunch, of op een donkere winteravond met lekkere aardappelpuree!

Jouw Keurslager in de buurt