Wereldreis in eigen tuin

Inspiratie

De kans bestaat dat je verre reis dit jaar in duigen viel. Geen nood! Je kan ook op reis gaan in je eigen tuin. Nee, de piramiden van Gizeh zal je er niet tegenkomen en raften op je vijvertje is niet hetzelfde als in de Grand Canyon … Maar een culinaire wereldreis kan natuurlijk wel! Lekker exotisch tafelen, maar dan gewoon thuis.

Eerste halte: Spanje

Klopt, de Spaanse keuken kennen we al goed, maar ze is gewoon té lekker om over te slaan. Heerlijke tapas voor een avond lang gezellig keuvelen en smikkelen. Op zoek naar een ‘robuuste’ maaltijd? Met een grote pan paella kan je een heel leger eten geven. 

Korte tussenstop in Italië

De Italiaanse keuken, ons ook niet onbekend, mag niet ontbreken. Zin in rundvlees? Een heerlijke tagliata zal je doen smelten. Als de zee lonkt, dan kies je misschien best een lekkere pasta vongole. Meer inspiratie nodig? Ontdek onze heerlijke Italiaanse kost.

Steek over naar Noord-Afrika

Vanuit Italië is het een kleine sprong naar Noord-Afrika, waar je kan proeven van een heerlijk kruidige keuken. Een smakelijke tajine met lamsvlees, daar komt volk op af. Of couscous met kruidige gehaktballetjes, köfte genaamd, en dan een Marokkaans munttheetje om een warme zomeravond af te sluiten. Zalig!

De smaak van het Midden-Oosten

Al even kruidig is bijvoorbeeld de Libanese keuken, met hummus als smaakmaker. Dat kan je gewoon zelf maken, of kopen in de winkel. Heerlijk met falafel! Op zoek naar iets vleziger? Met een heerlijke lamsbrochette plezier je elke carnivoor. 

Op naar Azië

De Aziatische keuken is rijk en divers, het zou dus onmogelijk zijn om elk land hier apart te bespreken. Daarom houden we het bij een soort ‘greatest hits’. Bovenaan de lijst: wok! Gewokte groentjes met kip is een klassieker, met rode curry of soja maak je er een echte smaakbom van. Andere toppers uit het Aziatische continent zijn Indiase of Thaise curry. Met een beetje rijst of naanbrood echt overheerlijk. Meer inspiratie vind je bij onze Oosterse keuken.

Je gading niet gevonden? Er zijn nog zoveel meer keukens te ontdekken. Van heerlijke ‘American grill’ over Mexicaanse chili tot Scandinavische visgerechten, je vindt sowieso wel iets om een wereldreis in eigen tuin te maken. Smakelijk!