Straf voetbal vraagt om straffe snacks

In de kijker Inspiratie

GOAL! Daar is het EK. Tijd om in de zetel (of de tuinstoel) neer te ploffen en je favoriete voetballers in actie te zien. Soms is de match een dubbeltje op z’n kant, andere wedstrijden zijn eerder voorspelbaar. Saai of spannend, met een lekker snackje bij de hand is voetbal kijken altijd een plezier. Logisch, supporteren doe je best op een volle maag.

Geef je matchdag vleugels

We vliegen er onmiddellijk in met kippenvleugels: een makkelijke snack die in de smaak valt bij jong en oud. Met je eigen kruidenmengeling of marinade geef je er een persoonlijke toets aan. Het is een eitje, je zwiert ze gewoon even de in oven. Perfect als last minute lekkernij of als je even wat tijd hebt in de pauze.

Scoren met gehakt

Nog zo’n eenvoudige klassieker: worstenbroodjes in ‘t klein. Met cocktailworstjes en bladerdeeg heb je alles in huis voor een smakelijke snack, maar je kan ook een stapje verder gaan. Hoe? Met het befaamde gehakt van je Keurslager, wat anders? Rasp er een beetje Parmezaanse kaas over of kruimel er een beetje gruyère in voor je je bladerdeeg dicht rolt. Een smeuïge verrassing, waarom niet?

Wist je dat …

Over kaas gesproken: wist je dat veel Keurslagers ook een kaasassortiment hebben? Een heerlijke kaasschotel is altijd een schot op doel. Kaas, wijn en voetbal. Je kan gewoon niet missen.

Zet je Keurslager aan het werk

Heb je weinig tijd of gewoon geen inspiratie? Zet dan je Keurslager maar aan het werk. Vraag naar zijn assortiment met tapas. Van rijkelijk gevulde schotels tot hapjes op maat, wie weet wat jouw Keurslager allemaal in petto heeft?

Duivels pittig

Ja, de Rode Duivels spelen met pit. Waarom dan geen pikante snack? Chili con carne met tortillachips, bijvoorbeeld. Of ben je op zoek naar een hapklaar formaat? Probeer dan eens wat jalapeño poppers: uitgeholde pepertjes gevuld met je favoriete, smeltende kaas. Wikkel er een reepje spek rond en steek ze dan even in de oven. Klaar! Je kan ze ook frituren natuurlijk. Voor echte vuurvreters: steek ook wat stukjes chorizo in het pepertje. Je houdt best een glaasje melk bij de hand om eventuele ‘brandjes’ te blussen …

Op zoek naar meer inspiratie? Vraag raad aan je Keurslager!