Elke dag genieten met veelzijdig varkensvlees

In de kijker Inspiratie

Veelzijdigheid, het is een schone deugd. Het leven is er net iets interessanter én makkelijker door. Vind jij dat ook? Dan hebben we goed nieuws. Bij je Keurslager vind je veelzijdig varkensvlees. Je kan er echt alle kanten mee uit! Zet je er even bij en laat je inspireren.

Ja, eigenlijk biedt elke vleessoort tal van mogelijkheden. Maar varkensvlees durven we al eens vergeten. Volledig onterecht! Het zit niet alleen boordevol eiwitten, het is ook overheerlijk én het past in bijna elke maaltijd. Van verzadigende eindejaarsmenu’s tot snelle sandwiches en lichte hapjes: met varkensvlees heb je altijd een antwoord. 

De klassieker …

We beginnen bij het begin: de varkenskotelet. Helemaal niet speciaal, maar dat is net het punt. Gewoon in de pan smijten en je hebt een heerlijke maaltijd. Kies je voor een magere kotelet (en geen spieringkotelet, bijvoorbeeld), dan is het ook nog eens gezond genieten. Varkensvlees hoeft helemaal niet vet te zijn!

Speciaal moet niet, maar het mag. Voor wat extra smaak schroei je de kotelet in de pan. De braadresten blus je met je favoriete vloeistof: bouillon, wijn, azijn of gewoon water. Even uitkoken, wat bindmiddel erin en je hebt een makkelijke saus. Heb je wat meer tijd, maak dan een mosterdsausje, bijvoorbeeld. Je ziet: in een vingerknip maak je van een eenvoudige maaltijd een echt eetfestijn.

Wanneer het wat meer mag zijn

Voor een eindejaarsmenu mag het iets anders dan een kotelet zijn. Wat dacht je van een orloffgebraad? Een heerlijk varkensgebraad met je favoriete kaas, veel beter wordt het niet. Of maak er een rollade van. Hier geldt opnieuw: je doet er je eigen ding mee. Ben je fan van tijm en basilicum? Of kan je niet genoeg krijgen van venkel, salie, bieslook …? Wat je ook verkiest, een heerlijke varkensrollade stelt nooit teleur. 

Exotische weekdagen

Heb je nog geen wokpan, dan loop je heel wat heerlijke én makkelijke maaltijden mis. Je varkensvlees moet je gewoon even aanbakken en laten rusten. Bak ondertussen je groentjes aan. Paprika, sojascheuten, peultjes … aan jou de keuze. Snijd je vlees in reepjes en bak dan mee gaar met je groentjes. Scheutje soja erover (tip: een beetje honing of kokossuiker is hier een geweldige toevoeging) en je bent klaar. In een mum van tijd ben je aan het smullen van een heerlijk wokgerecht. Lekker en snel op een weekdag? Het kan!

Heb jij een favoriet gerecht met varkensvlees? Laat het ons weten! Als je meer inspiratie zoekt, kan je ook altijd een kijkje nemen bij onze recepten.