Zeg niet zomaar 'lam' tegen lamsvlees!

In de kijker Inspiratie

Lamsvlees, gezond en lekker van filet tot kotelet!

Nu de lente voor de deur staat, krijgen heel wat mensen zin in een sappig stukje lamsvlees. Maar wat je misschien niet weet, is dat je heel het jaar door lamsvlees kan vinden.

Lam is lekker én gezond en is dus niet specifiek voorbehouden voor Pasen of andere feestmaaltijden. Je Keurslager heeft zowel Belgisch als buitenlands lamsvlees van topkwaliteit in de aanbieding.

Wat is lamsvlees?

Een vreemde vraag? En toch willen mensen maar al te vaak weten wanneer een lam nu eigenlijk een schaap wordt en tot welke leeftijd het als ‘lam’ in de toonbank ligt. 

Wel, een lam is een schaap van minder dan een jaar oud. Een melk- of zuiglam is maximaal vier maand oud en kreeg enkel moedermelk als voeding. Daardoor heeft het vlees een lichtere kleur en een zachte smaak. Daarnaast heb je ook graslammeren, die in de wei grazen.

Lekker en makkelijk

Lamsvlees is mals, licht verteerbaar en heeft een typische smaak. Daardoor gaat het uitstekend samen met knoflook en kruiden als munt, salie, tijm, rozemarijn, oregano, marjolein, koriander en curry’s. 

Lamsvlees klaarmaken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je kan het bakken, braden, grillen en stoven. Er is één regel: je moet er absoluut op letten dat het vlees vanbinnen nog rosé (behalve voor stoofpotjes) en sappig blijft.

Lamsvlees van je Keurslager
Lamsvlees van je Keurslager is lekker en gezond.

Gezond

Aangezien lammeren buiten lopen, heeft het vlees niet alleen een natuurlijke smaak, het zit daardoor boordevol eiwitten, vitamine B en zink

Vitamine B zorgt voor een goede weerstand, een vlotte spijsvertering en houdt je energie op peil. Zink is dan weer nodig voor de opbouw van eiwitten en stimuleert de groei en de vernieuwing van het weefsel. Daarnaast is het goed voor je beenderen, haar en huid, en je geheugen. 

Bij lamsvlees heb je de keuze tussen magere en vettere stukken. Wil je niet te vet eten, dan kan dat! 

Welke stuk lamsvlees?

Vraag aan je Keurslager welk stukje het best geschikt is voor welk gerecht. Hij vertelt er je alles over, in geuren en kleuren! 

Vers lamsvlees heeft een dieprode kleur. Sommige delen, zoals koteletjes en de bout, bevatten meer vet. Dat kan je eventueel wegsnijden. Liefst na de bereiding, want tijdens de bereiding geeft het smaak af aan je gerecht.

Kwaliteitsgarantie van de Keurslager

Bij je Keurslager ben je altijd zeker van de kwaliteit. Hij werkt nauw samen met zijn leveranciers en kan zo het hele jaar door authentiek vlees van binnen- en buitenland aanbieden.

Zo vind je bij tal van Belgische Keurslagers het Belgische Pastorale-lam. Dat is een keurmerk waarvan je zeker weet dat het lamsvlees puur en lekker is, én van eigen bodem komt. De kwekers waken letterlijk en figuurlijk als echte herders over hun lammeren. Je vindt het vooral tijdens de paasperiode en in oktober en november bij je Keurslager.

Onze Keurslagers hebben ook heel wat buitenlands lamsvlees in hun assortiment. Dat komt vooral uit EngelandSchotland, Ierland, Nederland of Nieuw-Zeeland. Kwaliteit, én keuze genoeg!