Wildpaté: de trots van onze Keurslagers

In de kijker Inspiratie

Een van de grote seizoenstoppers van onze Keurslagers is wildpaté. Heel wat Keurslagers hebben hun eigen – geheime – recept en bereiden hun paté vaak zoals hun ouders of grootouders dat deden. Met die ambachtelijke toets maken zij vandaag het verschil! Je moet deze delicatesse dit najaar dus absoluut eens proeven.

Degusteer wildpaté als een echte connaisseur

Geen zin in de zoveelste kaas- of tapasschotel tijdens de feesten? Waarom hou je geen wildpatédegustatie? Combineer bijvoorbeeld een trio van verschillende patés en serveer er verschillende soorten konfijt, brood en aangepaste drank bij! Het is eens iets anders … Je gasten weten niet wat hen overkomt.

Paté en mousse

Fazant- en hazenpaté zijn echte toppers. Echte fijnproevers kunnen zich laten verwennen met een mousse van fazanten, kwartel of bosduif. Elke Keurslager heeft zo zijn specialiteit! Loop gerust eens langs om het assortiment te bewonderen.

Konfijt voor de appetijt!

Bij een smeuïge wildpaté hoort nu eenmaal konfijt. Ook hier heb je keuze genoeg. Uienkonfijt is waarschijnlijk het populairst, maar trakteer je gasten gerust op een konfijt van bosvruchten, veenbessen, frambozen of vijgen. Heb je het liever iets exotischer? Ga dan voor mangokonfijt met gember of uienkonfijt met sinaasappel. Origineler kan bijna niet. Tenzij je met uienkonfijt met stukjes peperkoek uitpakt …

Ambachtelijk brood

Heel wat Keurslagers hebben ook knapperig ambachtelijk brood in huis. Het is de ideale compagnon de route voor de al even ambachtelijke patés van onze Keurslager. Wat dacht je van notenbrood. Of waarom geen peperkoek, voor een kruidige, zoetere toets?

Druppeltje?

Bij een verfijnde wildpaté hoort de juiste drank. Denk je aan wijn, dan kunnen zowel rood als wit. Kies gerust een volle wijn. Wildpaté is best stevig, dus je wijn mag dat ook zijn. Zolang je wijn de paté niet overklast. Een lekkere (vintage) porto is ook een optie!