Welke Keurslager gaat naar huis met de Kristallen Kroon?

Actie In de kijker

De Kristallen Kroon is een vakwedstrijd waar Belgische Keurslagers (vriendschappelijk) de strijd aangaan met hun collega’s. We nemen elk jaar de proef op de som voor één gerecht: welke Keurslager maakt de beste vol-au-vent, de smakelijkste spaghettisaus of de pittigste préparé? Voor deze vijftiende editie van de Kristallen Kroon, die plaatsvindt op 20 oktober, gaan we op zoek naar de beste gedroogde worst.

*De winnaar is gekend! Je vindt hem aan het einde van deze blog ...*

Gedroogde worst Kristallen KroonEen Keurslager slaapt nooit, hij is altijd op zoek naar manieren om het nóg beter te doen. Zelfs in zijn dromen werkt hij aan betere recepten en gaat hij op zoek naar het sappigste stukje vlees. En Keurslagers hebben ook een competitief kantje … Gelukkig is er de Kristallen Kroon, de perfecte uitlaatklep voor de creativiteit en concurrentiedrang van de Belgische Keurslagers.

Hoe gaat het in zijn werk?

De Keurslagers worden eerst beoordeeld door hun eigen collega’s: op basis van deze voorselectie worden de finalisten bepaald. De Keurslagers met de beste gedroogde worst krijgen op 20 oktober de kans om hun creaties voor te schotelen aan een vakjury van consumenten, professionals uit de voedingswereld en koks onder leiding van sterrenchef Peter Goossens (Hof van Cleve). De finale gaat door in hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge.

Kristallen Kroon 2021: de beste préparé
Kristallen Kroon 2021: de vakjury is op zoek naar de beste préparé

 

Alles wikken wegen

De Kristallen Kroon is al jarenlang een vaste waarde onder de Keurslagers. Het is voor Keurslagers de gelegenheid bij uitstek om hun beste beentje voor te zetten en hun paradepaardjes te etaleren.

De Kristallen Kroon 2022
Nee, de Kristallen Kroon is geen letterlijke kroon.
Misschien in 2023?

En dan hebben we het niet alleen over steak of hespenworst. Van de beste charcuterie tot bereide gerechten: alles komt wel eens aan bod. Vorige edities waren al vol-au-vent, waterzooi, hespenworst, préparé, spaghettisaus en lasagne aan de beurt. Dit jaar staat de gedroogde worst in de schijnwerpers. Wie komt er met het smakelijkste recept op de proppen?

 

*Winnaar*

Het was weer een geslaagde editie van de Kristallen Kroon. De volgende Keurslagers kwamen tijdens de voorselectie als finalisten uit de bus:

Keurslager La Vache Meulebeke
Keurslager Snaet uit Brugge
Keurslager Dewilde uit Gistel
Keurslager De Fijnkost uit Rumbeke

En de winnaar? Die eer gaat naar Jeroen Lieven van Keurslager Jeroen en Joyce uit Avelgem. Proficiat!

Winnaar Kristallen Kroon - Keurslager Jeroen en Joyce