Tip van Kamiel: ook je vlees kan verfrissing gebruiken

In de kijker

Het lijkt wel alsof de hittegolven elkaar in sneltempo opvolgen deze zomer. Ik had toch nood aan verkoeling, en ik was waarschijnlijk niet alleen. Weet je wat ook best wat verfrissing kan gebruiken? Je vlees, natuurlijk! Als het zo warm is, is het extra belangrijk om je vlees goed te beschermen tegen de hitte. 

Tripje naar de slager om voorraad in te slaan voor die barbecue? Bij warm weer vraagt dat een beetje extra voorbereiding. Anders kom je misschien thuis met vlees dat al gegaard is in de auto! Niet zo smakelijk … Gelukkig kun je dat makkelijk oplossen met een koeltas.

Ook bij korte trajecten moet je je vlees goed beschermen, dat blijft best kouder dan 4 °C. De perfecte manier om dat te doen? Een koeltas van je Keurslager! Eenvoudig, praktisch, en niet mis om naar te kijken. Of dat vind ik toch.

Tips om het vlees koel te houden!

Je Keurslager respecteert op elk moment de temperatuur van het vlees. Je kan dat zelf ook, als je maar hiermee rekening houdt:

• Gebruik een isolerende koeltas om het vlees koel te houden terwijl je naar huis gaat.

• Stop koelelementen in je koeltas, zeker tijdens warme dagen.

• Zet het vlees meteen in de koelkast als je thuiskomt.

• Ben je niet van plan om het vlees de dag zelf te gebruiken? Plaats het dan liever onmiddellijk in de diepvries.

Je ziet: met een beetje extra moeite blijft je vlees perfect op temperatuur. Dat komt de smaak (en jou) alleen maar ten goede!

Veel schaduw en verfrissing gewenst
Kamiel de Keurslager