Schuif aan tafel en maak werk van je maaltijd

Inspiratie

Wie zegt dat koken in de keuken moet? Er zijn ontelbaar veel mogelijkheden om van je gezellig familiediner een leuke activiteit te maken, gewoon gezellig aan tafel. Tover voor je gasten een overheerlijke maaltijd op tafel. Als kers op de taart doen zij al het werk! Leun lekker achterover, terwijl wij je inspireren met deze gezellige gangmakers!

Fondue

De koning van de party foods, fondue kennen we allemaal. Kaas- of vleesfondue, het is altijd zalig genieten. Een fonduepan, vorkjes en wat olie, en je bent klaar voor een (hopelijk niet té) spetterende avond. Oh wacht … een fondueschotel van je Keurslager natuurlijk! Die heeft de beste vleesschotels en helpt je graag bij je selectie.

Je hebt rijkelijk de keuze en elke gast kan smullen van zijn eigen favorieten. Wat kipfilet voor oma, misschien wat mini-vinkjes voor de kinderen, … Voor ieder wat wils! Liever kaas- dan vleesfondue? Ook dan ben je vrij. Voeg naast de klassieke emmentaler en gruyère wat sterkere kazen aan de mix toe. Zalig met oud brugge, of misschien een schimmelkaas voor wat extra pit. Bonus tip: ook andere ingrediënten zoals gebakken champignons kunnen bij je kaasfondue.

Gourmet

Het kleinere maar niet minder bekende broertje van fondue. Kleine porties vlees op de grill, met een gekookte aardappel of een lekker bijgerecht van je Keurslager, dat is samen genieten aan tafel. 

Je moet het natuurlijk niet bij vlees houden, ook groentjes hebben hun plaats op je gourmetstel. Grill wat courgette met brie, smeuïg en smakelijk. Of zet wat geklopt ei op tafel met gesneden groentjes en laat je gasten hun eigen tortilla maken. Iedereen chef-kok!

Raclette

Waarschijnlijk de lekkerste manier om kaas te eten: raclette. Nodig gerust wat gasten uit, kaas in overvloed! Vaak kan je kaas smelten in pannetjes onder je gourmetstel, maar bij echte raclette verwarm je een halve kaasbol aan één kant.  De gesmolten kaas schraap je af boven je aardappelen, charcuterie, groentjes … Kaasliefhebbers kunnen hun buikje rond eten en ook voor fijnproevers van charcuterie is dit puur genieten.

Wok

Liever niet grillen? Je kan ook met je gasten rond de wok aan tafel schuiven. Met een speciale wokset maakt iedereen zijn eigen schotel. Eenvoudig klaar: gesneden groentjes en reepjes vlees met een assortiment sauzen om uit te kiezen. Allergisch voor soja? Kies de curry saus op basis van kokos. Vegetarisch? Een wok met linzen is ook lekker, en er zijn varkensreepjes voor de vleeseters. Superflexibel en superlekker, zo’n wokparty!

Met deze geweldige formules geniet je van de gezelligheid, en staat er niemand de hele avond in de keuken. Wie weet, misschien kan je al inspiratie opdoen voor je eindejaarsfeesten. Oefening baart kunst, dus het kan geen kwaad je fonduekunsten wat te repeteren tijdens het najaar.