Pasen, een tikkeltje anders

Inspiratie

Binnenkort is het Pasen, een moment bij uitstek om samen met vrienden of familie rond de tafel te zitten. Maar … dit jaar steekt het coronavirus daar een stokje voor. In tijden van social distancing behoort een gezamenlijk feestmaal niet tot de mogelijkheden. Of toch? We moeten creatief zijn! Een gelegenheid om gezellig te tafelen slaan we niet over.

Stap 1: een feestmaal

Bij een feestmaal hoort natuurlijk … een heerlijke maaltijd! Doe inspiratie op bij je Keurslager of tussen onze recepten. Je vindt er vast wel iets om van te smullen. Geen zin om uitgebreid te koken? Ga langs bij je Keurslager en kies iets uit de toonbank. Bereide gerechten maken het werk wat lichter. Extra bonus: als iedereen hetzelfde bestelt of laat leveren, is het net alsof je aan dezelfde tafel aanschuift.

Een voorbeeld? Wat dacht je van een heerlijke paasbrunch. Een tripje naar de bakker, eiersalade van de Keurslager, spek en worstjes, vers fruit … voor je het weet heb je een rijkelijk gevulde tafel. Alleen geen fruitsap morsen op je computer wanneer je het glas heft. Proost!

Stap 2: hoor je me nu?

Een feestmaal moet je kunnen delen, maar dat is niet evident als niemand het huis mag uit mag. Gelukkig zijn er genoeg technologische oplossingen: Skype, Google Hangouts, Zoom, Whatsapp … Mogelijkheden zat. Ben je zelf niet zo sterk met technologie? Vraag aan je favoriete kleinkind, neef, nicht, vriend of vriendin om je te helpen. Niet gevreesd: in het begin is het altijd een rommeltje. Maar na even zoeken kan je heerlijk genieten van een feestmaal met familie en vrienden!