Mmm, vleesbrood ... lekker en makkelijk!

Actie In de kijker Inspiratie

Vier de week van het gehakt met vleesbrood!

Deze week staat gehakt extra in de kijker. Het is namelijk een van onze paradepaardjes van ons gamma. Tijdens de Week van het Gehakt houdt je Keurslager daarom speciale acties en willen we je inspireren met een van onze lekkerste (Belgische) producten!

Vandaag maken we je warm voor vleesbrood, volgens ons een overheerlijk én supermakkelijk gerechten om zelf te maken! Je kan vleesbrood, gehaktbrood of fricandon warm en koud (bijvoorbeeld als beleg) eten.

Zo maak je het klaar:

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg gemengd gehakt
  • 3 sneetjes wit brood
  • 2 uien
  • 50 g bakboter
  • 1 el peterselie
  • peper
  • zout
  • nootmuskaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • melk

Bereiding

  • Laat het brood in melk weken. Knijp het lichtjes uit.
  • Hak de ui, knoflook en peterselie fijn. Fruit de ui goudgeel in de boter.
  • Voeg het brood, de peterselie, peper en zout en wat nootmuskaat en knoflook toe. Laat even fruiten.
  • Neem de pan van het vuur en roer er het losgeklopt ei door. Kneed dit mengsel door het gehakt tot een homogene massa en vorm er een langwerpig brood mee.
  • Leg het gehaktbrood in een vuurvaste schaal en overgiet met een klontje gesmolten boter.
  • Plaats de schaal in een niet-voorverwarmde oven en stel de temperatuur op 200 °C in. Wanneer deze temperatuur bereikt is, laat je het vleesbrood een half uur bakken.
  • Verlaag de temperatuur tot 150 °C en laat nog een half uur verder garen.

Smakelijk!