Keurslagers zijn verzot op vlees van bij ons

In de kijker

Keurslagers zijn kieskeurige mensen: ze willen alleen het allerbeste en meestal valt de keuze dan op lokaal vlees. Waarom zijn Keurslagers zo verzot op vlees van bij ons?

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing, zette nog eens op een rijtje waarom lokaal vlees zo’n meerwaarde is. Bij de Belgische Keurslagers kunnen we alleen maar hevig ja knikken. Hieronder sommen we de sterke punten van lokaal vlees nog eens op.

Kwaliteit

We zeiden het al: Keurslagers zijn kieskeurige mensen. Hoe weten ze zeker dat ze jou alleen het beste voorschotelen? Ze selecteren hun grondstoffen zelf en ze kiezen vaak voor lokaal vlees. Daarnaast volgen ze de kwaliteit en de herkomst van het vlees nauwlettend op. Daarbij zetten ze dierenwelzijn en duurzame productie centraal. Bovendien moet elke leverancier een strikt charter naleven. Daar pluk je als consument de vruchten van.

Voedselveiligheid

Als je weet waar je vlees vandaan komt, kan je op twee oren slapen dat de voedselveiligheid goed zit. Zeker als je vlees uit België komt. Ons land is een van de strengste landen ter wereld op het vlak van voedselveiligheid. Koop lokaal, en je weet dat het goed zit.

Duurzaamheid

Nog een troef van lokaal vlees: het is een stuk duurzamer. De productie van vlees heeft een grote ecologische voetafdruk, maar lokale voedselproducenten zijn mee met de tijd. Ze ondernemen heel wat initiatieven om hun productie duurzamer te doen verlopen en daarbovenop legt lokaal vlees een minder lang traject af om van de weide tot op je bord te geraken.

Ja, genieten van een stukje vlees kan dus zeker verantwoord zijn. En dat is maar goed ook: vlees blijft een van de beste bronnen van heel wat mineralen, vitaminen en eiwitten. Reden te meer om te kiezen voor vlees van bij ons!