Griezelen met je Keurslager!

In de kijker Inspiratie

De meest scary periode van het jaar komt er weer aan. Halloween! Het wordt weer rillen en gillen ... Ook je Keurslager maakt zich klaar om je met griezelige lekkernijen te verrassen. Zoek je nog tips voor een geslaagd feestje voor kinderen (of volwassenen)? Lees dan zeker verder!

Pimp je pompoen

Bij Halloween denken wij in de eerste plaats aan pompoen. Natuurlijk ook omdat je er een akelige tronie kan uitsnijden. Maar wij maken er liever overheerlijke soep van! Je tafelgenoten zullen ze wel lusten, want daar hebben wij voor gezorgd. Maar hoe maak je je pompoensoep net iets griezeliger?

Wel, maak bijvoorbeeld een spinnenweb. Giet of spuit in een spiraal wat room over elke portie soep. Trek nu met een mes lijnen vanuit het binnenste van de spiraal. Klaar! Of serveer er toast bij waar je drie gaatjes uitsteekt voor de ogen en een mond. Net spookjes!

Nog een leuke tip: serveer de soep in de pompoen zelf. Werk af met wat kervel of speculaaskruimels. Jammie!

Kleine verschrikkingen

Een pompoen is misschien wat veel snijwerk, maar je creativiteit kan je ook in miniformaat botvieren. Snij gruwelijke gezichtjes in een gevulde paprika. Horror was nog nooit zo lekker! Misschien kan je er wat tomatensaus over gieten voor een bloederige afwerking …

Nog veel meer lekkers

Ga eens langs bij je Keurslager en ontdek wat hij in de toonbank heeft. Misschien vind je er heerlijke salades en paté, of andere smakelijke specialiteiten met een griezelige twist!