Genieten in de zon met een Italiaanse smaakmaker

In de kijker Inspiratie

Op zoek naar een nieuw project? Probeer eens iets nieuws in de keuken. Onze tip: een Italiaanse tagliata, om van te smullen! Dit heerlijke gerecht tovert gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je tafelgenoten. Maar wat is het net, en hoe maak je het?

Secondi piatti bij uitstek

Italianen eten graag én veel, dat merk je aan het aantal gangen waaruit een Italiaanse maaltijd bestaat. Wat hier als hoofdgerecht doorgaat, wordt in Italië opgesplitst in een eerste en tweede hoofdgerecht. Het eerste, de primi, is meestal een pastagerecht. Het tweede, de secondi, is meestal iets met vlees. Een tagliata di manzo bijvoorbeeld!

Neen, het is dus geen tagliatelli, hoewel de verwarring begrijpelijk is. ‘Tagliata’ betekent ‘gesneden’, en ‘manzo’ is rundvlees. Het gaat dus over sneetjes rundvlees, bijvoorbeeld een gesneden entrecote, vaak geserveerd met rucola, tomaat en Parmezaanse kaas. Luchtig en fris, zodat het rundvlees des te meer kan schitteren!

Bereiding

Met een tagliata di manzo sta je niet lang in de keuken, voor je het weet ben je aan het smullen. Dit is wat je nodig hebt voor 4 personen:Tagliata verticaal

  • 1 dikke entrecote

  • 1 teentje look

  • grof zeezout

  • olijfolie

  • jonge ui

  • 1 sjalotje

  • 100 g rucola

  • 100 g gemengde tomatensoorten

  • 50 g parmezaanschilfers

  • enkele eetlepels balsamico azijn

En zo begin je eraan:

  • Kruid het vlees met peper en grof zeezout, voeg er wat look en olijfolie aan toe en laat marineren gedurende enkele uren. Gril het vlees aan beide kanten. Gaar naar gewenste baktijd. Laat het vlees afkoelen.

  • Snij ondertussen de tomatensoorten, voeg er een fijngesneden sjalotje en jonge ui aan toe. Besprenkel met olijfolie en de balsamicoazijn, kruid af met peper en zout.

  • Snij het vlees in plakjes, leg op een bord, besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout. Doe er het tomatenslaatje, de rucola en de parmezaanschilfers op.