Eenvoudig smaakt ook

In de kijker Inspiratie

De warme feestdagen liggen al even achter ons, maar de koude van het seizoen blijft nog even hangen. We snakken nu naar warm, lekker, én snel! Jazeker, de tijd van comfort food is aangebroken. In de laatste etappe naar de lente houden we ons warm met klassieke maar vooral eenvoudige smaakmakers.

Het moet niet altijd zeven gangen en een digestief zijn, soms is eenvoudig gewoon het lekkerst. Voor een hap die rechttoe rechtaan is, moet je bij eenpansgerechten zijn. Daar komt meestal niet veel bij kijken maar het is wel gezellig genieten. Alleen, met z’n tweetjes, of met heel de bende!

Comfort food ...

Soms wil je gewoon onder een dekentje kruipen op de sofa. Om het warm te krijgen, mag daar wel iets lekkers bij. Je kan bijvoorbeeld smullen van een pastaschotel. Macaroni met ham en kaas bijvoorbeeld, comfort food bij uitstek! Of een eenpanspasta met tomatensaus, een groentenmengeling en gehakt? Overheerlijk en makkelijk klaar te maken: je hebt eigenlijk alleen groentjes te snijden. Samen met gehakt, pasta en saus in de oven en … presto!

Macaroni met kaas en hesp

… of gezond, natuurlijk!

Comfort food is genieten, maar in de winter moet je ook goed voor jezelf zorgen. Een eenpansgerecht met groentjes zit boordevol vitaminen en is exact wat je nodig hebt in de donkere wintermaanden. En het allerbeste: het is een fluitje van een cent! Je favoriete groenten in een ovenschotel, of stoven in de pan, en klaar is kees. In de wok kan natuurlijk ook, misschien samen met een stukje vlees van je Keurslager om het af te maken?

Je ziet: lekker eten hoeft niet moeilijk te zijn. Een enkele pan of ovenschotel is al voldoende om heerlijke comfort food of een gezonde vitaminebom op tafel te zetten. En dat scheelt ook wat afwas, natuurlijk. Smakelijk!