De keramische barbecue: het vlees van je Keurslager verdient enkel het allerbeste!

Actie In de kijker Inspiratie

Onze barbecueactie draait op volle toeren. Nog tot en met 30 juni kan je bij je Keurslager een keramische barbecue winnen. Wat moet je daarvoor doen? Bij je Keurslager lekkere en kwaliteitsvolle producten kopen en een formulier invullen. Makkelijk!

Een keramische barbecue?

Wat is er mis met een gewone? Wel, niets … Maar met een keramische barbecue kan je oneindig veel kanten uit. Want door precieze temperatuurcontrole kan je er niet alleen mee grillen, maar ook mee roken en bakken.

Dubbele wanden

Je ziet hem vaker en vaker. Deze hippe eivormige barbecue of kamado – vanuit het Japans – met vaak een zomers kleurtje. Speciaal aan deze barbecue is dat hij dubbele wanden heeft. Daardoor houdt hij de warmte goed vast en kan je de temperatuur optimaal beheersen. Zo moet je niet alleen minder houtskool gebruiken, er gaat een hele nieuwe wereld voor je open tijdens het grillen.

Hoe werkt een keramische barbecue?

Een keramische barbecue verdeelt de hitte van de kolen gelijkmatig en met een constante temperatuur over het toestel. Daarnaast kan je de luchttoevoer makkelijk controleren. Een thermometer vertelt je perfect wat de temperatuur is. Daardoor kan je vlees grillen, vis roken op lage temperatuur en zelfs brood of pizza maken op heel hoge temperaturen. Omdat je de kamado volledig kan afsluiten, blijft de smaak van je ingrediënten bewaard.

Inspiratie nodig?

Je Keurslager is een echte barbecuespecialist. Vraag hem dus gerust naar zijn uitgebreide assortiment en tips voor een gewone of keramische barbecue!