Caesarsalade: dé klassieker om de lente in te luiden!

In de kijker Inspiratie

De caesarsalade luidt de lente in!

Het is lente! De meeste mensen toveren graag iets fris op hun bord. Zoals een caesarsalade! Salades zijn gezond én lekker als bijgerecht of als volwaardige maaltijd!

Caesarsalade: een klassieker

Denk je aan salades, dan mag de caesarsalade niet in het lijstje ontbreken. Een topper die het nog altijd goed doet! Romeinse sla, croutons, parmezaan en ei zijn de basisingrediënten. Maar meestal vind je er ook kip of spekblokjes in.

Oorsprong

De caesarsalade heeft niets, maar dan ook niets te maken met de Romeinse keizer Julius Caesar, of met het Caesars Palace in Las Vegas.

Neen, hij is genoemd naar Caesar Cardini (1896-1956), een Amerikaanse chef-kok van Italiaanse afkomst. Eigenlijk is de salade ontstaan toen de chef een paar resterende ingrediënten tijdens een drukke dag bij elkaar gooide. En wat bleek, de klanten vielen voor dit succesrecept!

Het recept van je Keurslager

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 krop Romeinse sla
  • 2 eieren
  • 100 g Parmezaanse kaas in schilfers
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes look
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel mosterd
  • 25 cl olijfolie
  • cayennepeper
  • Engelse saus (Worcestershiresaus)
  • 4 sneden toastbrood
  • klontje boter
  • 8 ansjovisfilets

 

Bereiding

Kook de eieren. Maak een dressing van 25cl olijfolie, het sap van de citroen, de mosterd en de geplette knoflook.

Voeg een snuifje cayennepeper toe en enkele druppels worcestershiresauce. Goed roeren.

Verwijder de korst van het toastbrood en snijd in dobbelstenen.

Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een pan.

Bak hierin het brood tot goudbruine knapperige croutons. Vul een grote slakom met gescheurde blaadjes Romeinse sla.

Schik hierop de croutons, uiringen, ansjovis en de 2 gekookte eieren in partjes.

Schenk er enkele flinke lepels dressing over en werk af met de Parmezaanse kaas.

Dit recept, en nog vele andere, vind je ook op de Keurslager-website.

Smakelijk!