Home >> Recepten >> Zuppa inglese met pannetoni en peren in marsala

Zuppa inglese met pannetoni en peren in marsala

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 200 g pannetoni (Italiaanse cake)
  • 4 eierdooiers 2 eetlepels fijne suiker
  • 1 eetlepel maïzena 25 cl melk
  • 1 vanillestok 25 cl room
  • 1 dl marsala 2 peren
  • 1 dl suikersiroop poedersuiker
  • chocoladeschilfers cacao-poeder
Bereiding: 
  • Maak Engelse room: meng de eierdooiers met de maïzena en de suiker.
  • Kook de melk met een opengesneden vanillestokje.
  • Giet de melk bij de mengeling.
  • Roer het geheel met een houten spatel, breng het aan de kook en meng het met de room.
  • Laat afkoelen.
  • Meng de suikersiroop met de marsala en pocheer hierin stukjes peer.
  • Laat ze uitlekken.
  • Breng het mengsel op de pannetoni aan en laat het er goed indringen.
  • Doe stukjes pannetoni in dessertcoupes, afgewisseld met de Engelse room en de peren.
  • Laat opstijven in de koelkast en bestrooi voor het opdienen met cacaopoeder, poedersuiker en chocoladeschilfers.