Home >> Recepten >> Zuiderse cassoulet van rund met knolgroenten en rode wijn

Zuiderse cassoulet van rund met knolgroenten en rode wijn

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 1 kg rundstoofvlees
  • tijm, laurier en rozemarijn
  • 4 wortelen
  • 3 dl rode wijn
  • ½ knolselder
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 koolrabi
  • 8 grote aardappelen
  • 1 pastinaak
  • 1 l bruine gevogeltefond
  • 4 kleine rode uien
  • 250 g kleine champignons
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout
Bereiding: 
  • Snijd de groenten in mooie stukken.
  • Verhit de olijfolie en kleur hierin het vlees snel bruin.
  • Bak in dezelfde pan achtereenvolgens de selder, koolrabi, wortelen, aardappelen, pastinaak en ui.
  • Meng de tomatenpuree met de groenten en zet ze onder met de rode wijn.
  • Laat het geheel eventjes koken en voeg er de gezeefde fond, tijm, laurier en rozemarijn aan toe.
  • Voeg er het vlees aan toe en laat het zachtjes stoven tot het gaar is.
  • Bak de champignons in olie. Versier het vlees met de champignons en een takje groen.