Home >> Recepten >> Witloofrolletjes met hesp

Witloofrolletjes met hesp

Ingrediënten voor 4 personen: 
12 stronkjes witloof ••
12 sneetjes ham ••
1 grote eetlepel vetstof ••
1/2 l melk ••
nootmuskaat naar smaak ••
peper & zout naar smaak ••
3 eetlepels bloem ••
500 g gemalen kaas ••
citroen ••
Bereiding: 
Verwarm de oven op 200 °C.
Leg de witloofstronkjes naast elkaar in een pan met een bodempje water (1/2 centimeter).
Bestrooi met wat zout en kook het witloof, met een deksel op de pan, in ongeveer 15 – 20 minuten gaar. Giet het witloof af, maar bewaar het vocht voor de kaassaus.
Rol de sneetjes ham rond het witloof.
Maak ondertussen de kaassaus: Smelt de vetstof en voeg de bloem toe. Roer goed en voeg dan de melk en wat kookvocht toe. Voeg de gemalen kaas toe en breng al roerend aan de kook.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg vervolgens een klein beetje citroensap toe aan de saus en meng tot een gladde saus.
Schik de witloofrolletjes in een vuurvaste schotel en overgiet ze voor ze in de oven gaan met de kaassaus.
Wanneer de oven voorverwarmd was op 200°C, zijn de witloofrolletjes klaar na 20 min. ••