Home >> Recepten >> Wilde eend met sinaasappel

Wilde eend met sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen: 
`` 2 jonge wilde eenden
`` 2 sinaasappelen
`` sap van ½ citroen
`` scheutje Grand-Marnier
`` 2 dl slagroom
`` water
`` boter
`` peper & zout
`` 2 sinaasappelen voor
Bereiding: 
Braad de eenden in boter rondom mooi bruin.
Bestrooi ze daarna met peper en zout. Voeg wat water toe en laat ze op een zacht vuur gaar sudderen. Blancheer de aan smalle reepjes gesneden sinaasappelschillen intussen in kokend water en laat uitlekken.
Ontvet de jus van de gare eenden en meng met het citroensap met de schillen en het sap van de sinaasappelen.
Werk de saus af op het laatste moment met een scheutje Grand-Marnier. Laat nog even opkoken.
Leg de eenden op een verwarmde schotel. Bind de saus licht met de ongeklopte slagroom en giet de helft over het eendgebraad. Dien de rest apart op in een sauskom.
Serveer deze eend, gegarneerd met de ontvliesde partjes van de 2 extra sinaasappelen en geef er een luchtig geklopte aardappelpuree bij.