Home >> Recepten >> Vlaamse carbonades

Vlaamse carbonades

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 800 g varkenswangetjes ••
  • 120 g uien ••
  • 2 eetlepels mosterd ••
  • 2 eetlepels boter ••
  • 3 eetlepels bloem ••
  • 1 streekbier ••
  • 1 laurierblaadje ••
  • peterselie ••
  • tijm ••
  • zout en peper naar smaak ••
  • 1 snee brood ••
Bereiding: 
Laat boter smelten in de pan.
Kruid het vlees met peper en zout en schroei het in kleine porties dicht.
Snipper de ui en voeg bij het vlees.
Bestrooi met de bloem.
Besmeer een stuk brood met mosterd en leg dat op het vlees.
Giet het bier bij de stoverij tot het vlees onder staat.
Voeg het kruidentuiltje van laurier, tijm en peterseliestengels toe en laat anderhalf
uur sudderen met een deksel op de kookpan.
Roer regelmatig door de stoverij en controleer of ze niet aanbrandt.
Giet er eventueel nog extra bier bij als het stoofvocht teveel verdampt. ••
 
tip
Serveer frietjes of natuuraardappelen bij de stoverij.