Home >> Recepten >> Verrinne van Vitello Tonato

Verrinne van Vitello Tonato

Ingrediënten voor 4 personen: 
• 500 g kalfsgebraad
• 1/2 fl es droge witte wijn
• 1/2 liter kippenbouillon
• kruidentuiltje met salie, tijm en laurier
• peper en zout
 
Saus:
• 1 blik tonijn in eigen nat
• potje kappertjes
• potje zure augurken
• 1 cl citroensap
• 200 ml mayonaise
Bereiding: 
Het kalfsgebraad koopt u ofwel gebraden bij uw Keurslager of u vraagt hem een vers stuk. Dat braadt u dan zelf op de volgende wijze.
Breng de wijn aan de kook met de kippenbouillon en het kruidentuiltje.
Laat 10 minuten koken. Verminder dan het vuur, leg er het vlees in en pocheer zachtjes gedurende 40 minuten. Hierbij is het belangrijk dat het vlees niet kookt, dan wordt het taai.
Laat daarna goed afkoelen in de bouillon.
Snijd het vlees in zeer dunne en kleine plakjes. Schik de kleine plakjes in brede
glazen. Type brede whisky glazen.
 
Voor de saus:
Snijd de augurken in stukjes tot je een eetlepel vol hebt.
Mix de tonijn met de mayonaise, de stukjes augurk, 2 eetlepels kappertjes en
citroensap, tot je een gladde saus bekomt.
Kruid met peper en zout.
Lepel de saus over het kalfsgebraad en werk af met enkele kappertjes.