Home >> Recepten >> Varkenshaasje met truffel

Varkenshaasje met truffel

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 2 varkenshaasjes
  • 1 truffel
  • 1 dl cognac
  • 60 g boter
  • 60 g puree van ganzenlever
  • tijmpoeder
  • peper en zout
Bereiding: 
  • Snij de helft van de truffel in fijne julienne.
  • Maak met een mesje kleine inkepingen in het vlees en steek hier stukjes truffel in.
  • Wrijf de varkenshaasjes goed in met peper, zout en tijmpoeder. Hak de rest van de truffel fijn.
  • Leg de varkenshaasjes in een kom, strooi er de gehakte truffel over, schenk er de cognac over en laat marineren tot de volgende dag.
  • Draai het vlees af en toe om in de marinade.
  • Smelt de boter in een pan en bak de varkenshaasjes snel aan alle kanten bruin, zet het vuur laag en laat ze nog 20 min. smoren. Tien min. voor het einde gieten we het vocht van de marinade over het vlees en voegen ook de gehakte truffel erbij. Snij de haasjes in plakken en leg ze op een voorverwarmde schaal.
  • Voeg de ganzenleverpuree bij de saus, meng deze er op zacht vuur door, zodat ze oplost in de saus. Schenk de saus over de varkenshaasjes en serveer.
  • SERVEERTIP: Geef er geblancheerde extra fijne prinsessenboontjes bij, die u aanbakt in boter met rode ajuin.