Home >> Recepten >> Varkenshaasje met Beemster

Varkenshaasje met Beemster

Ingrediënten voor 4 personen: 
 2 varkenshaasjes
 200 g Beemster
 enkele champignons
 6 takjes oregano
 versgemalen peper en zout
 boter aluminiumfolie
Bereiding: 
Snijd de varkenshaasjes zo ruim mogelijk open en vul ze met in plakjes gesneden Beemster, fijn gesnipperde oregano, fijngesneden champignons en wat versgemalen peper en zout.
Wikkel de gevulde varkenshaasjes zorgvuldig in aluminiumfolie en laat het geheel enkele uren rusten in de koelkast.
Bak ze gedurende 4 minuten in de boter op een hoog vuur en vervolgens nog eens 10 minuten op een matig vuur en keer het vlees regelmatig om.
Opdienen in plakken van ongeveer 3 cm, vergezeld van bijv. in de schil gekookte aardappeltjes, gestoofde courgettes of bloemkool.