Home >> Recepten >> Tomatensoep met meloen en Gandaham

Tomatensoep met meloen en Gandaham

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 2 meloenen
  • Gandaham
  • 8 trostomaten
  • 2 teentjes look
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 koffielepel tomatenpuree
  • zout, peper
Bereiding: 
  • Snijd de meloenen in tweeën en haal het vruchtvlees eruit met een speciale lepel voor meloenballetjes. Leg de balletjes in een slakom en zet de kom en de uitgeholde meloen in de koelkast.
  • Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in grote blokjes.
  • Pel de knoflookteentjes en plet ze. Snipper de basilicumblaadjes fijn.
  • Mix het vruchtvlees van de tomaten, de look en het basilicum en meng er de tomatenpuree onder. Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe dit mengsel in de slakom. Leg enkele ijsblokjes in een andere slakom, zet de kom met de soep erbovenop en zet alles in de koelkast.
  • Haal net voor het opdienen de uitgeholde meloen en de meloenballetjes uit de koelkast. Verdeel de balletjes over de meloenen. Giet de gekoelde soep in de meloenhelften. Werk de borden af met kleine reepjes Ganda Ham en dien op.