Home >> Recepten >> Tomaat met gekonfijt lam

Tomaat met gekonfijt lam

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 8 tomaten
  • 120 g pecorino romano
  • 400 g lamsvlees (schouderblad)
  • 2 vijgen
  • 2 lepels honing
  • 5 cl olijfolie
  • 1 rode ui
  • 1 lepel karwijzaad
  • 2 takjes verse koriander
  • peper en zout
Bereiding: 
  • Snij de ui fijn. Snij het lamsvlees in stukken. Snij de vijgen in kleine sneetjes.
  • Bak het lamsvlees samen met de ui op een zacht vuurtje, gedurende twee minuten.
  • Voeg er dan de honing, karweizaad en de vijgen aan toe. Kruid met peper en zout.
  • Laat karameliseren gedurende drie minuten.
  • Giet water in de kom tot alles is ondergedompeld. Zet een deksel op en laat ongeveer 45 min. sudderen op een zacht vuurtje.
  • Roer af en toe om of voeg wat water toe indien nodig.
  • Warm de oven voor op 200°C.
  • Rasp de kaas.
  • Snij de bovenste schij van de tomaat en verwijder het vruchtvlees.
  • Giet het vlees uit in een vergiet en meng met de helft van de kaas en de verse koriander.
  • Vul de tomaten met het mengsel en bestrooi met de rest van de pecorino.
  • Besprenkel met olijfolie en plaats nog 15 min. in de oven.