Home >> Recepten >> Stoofpotje van ree

Stoofpotje van ree

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 1 kg ragoutvlees van ree
  • 100 g sjalotjes
  • 15 gekneusde jeneverbessen
  • 400 ml wildfond
  • 2 soeplepels rodebessen confituur
  • 3 klontjes kandijsuiker
  • 2 soeplepels maïzena
  • tijm
  • gemalen laurier
Bereiding: 
  • Snipper de sjalotjes en stoof ze aan in wat boter.
  • Doe de stukjes reevlees in de kom en bak het aan.
  • Kruid met peper, zout, tijm en laurier en voeg de jeneverbessen toe.
  • Giet de wildfond erbij en laat ongeveer een uur sudderen.
  • Als het vlees mals is, uit de kom nemen en de saus door een zeef gieten, verwijder zoveel mogelijk de sjalotsnippers zodat je nadien een mooie gladde saus overhoudt.
  • Giet de saus terug in de kom en doe er de confituur en dekandijsuiker bij. Laat koken en dik de saus lichtjes in met maïzena.
  • Doe het vlees terug in de saus en zet tot de dag nadien koel weg.
  • TIP: Lekker met kroketjes, gestoofd witloof, spruitjes, knolselderblokjes, gevulde peertjes.