Home >> Recepten >> Soep van fazant met truffelroom

Soep van fazant met truffelroom

Ingrediënten voor 4 personen: 
250 g bospaddenstoelen
1 takje selder
1 ui
1 prei
2 wortelen
  • 2 l wildfond
  • 2 fazanten
  • 1 kruidentuiltje
  • porto en cognac
  • 2 dl room
  • 50 g boter
  • 50 g roux
  • kervel
  • salsa tartufata (truffeltapenade)
Bereiding: 
  • Maak een mooie bouillon van de fazanten en de groenten. Ontvet de bouillon grondig.
  • Maak het vlees los en snijd het in fijne reepjes.
  • Reinig de bospaddestoelen en stoof ze gaar.
  • Voeg het vocht van de champignons bij de bouillon, bind het met de roux en werk de soep af met porto, cognac en de helft van de room.
  • Vermeng de rest van de room met de salsa tartufata.
  • Verdeel de boschampignons en de stukjes fazant over de borden, bevochtig met de soep en versier met truffelroom en kervel.