Home >> Recepten >> Salade met knapperige kalfszwezerik en truffeldressing

Salade met knapperige kalfszwezerik en truffeldressing

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 2 dl arachideolie
  • 1 dl olijfolie
  • 1 eetlepel truffelolie
  • 1 eetlepel salsa tartufata (truffeltapenade)
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel mosterd
  • 5 cl zachte rode wijnazijn
  • 1 kleine gesnipperde sjalot
  • 500 g kalfszwezerik
  • 1 bosje groene asperges
  • 1 eetlepel zeezout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 dl olijfolie
  • 250 g jonge spinazie
Bereiding: 
  • Laat de zwezeriken overnachten in koud, gezouten water.
  • Spoel grondig onder koud stromend water, dompel onder in koud water en breng aan de kook. Voeg een bouillonblokje toe en laat 20 minuten zachtjes koken.
  • Haal de zwezeriken uit het water, laat ze wat afkoelen en pel ze zorgvuldig.
  • Leg ze een tijdje koel weg. Snijd ze in mooie plakjes.
  • Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • Schil de asperges en verwijder de harde uiteinden.
  • Leg ze in een ovenschaal en bestrooi ze met zeezout en zwarte peper.
  • Besprenkel royaal met olijfolie en plaats 30 minuten in een oven van 180°C.
  • Bak de plakjes zwezerik knapperig in olijfolie. 
  • Was de spinazie, meng met een beetje dressing en schik op het bord.
  • Verdeel er de zwezerik en asperges over en besprenkel royaal met de truffeldressing.