Home >> Recepten >> Rundstournedos met Truffel

Rundstournedos met Truffel

Ingrediënten voor 4 personen: 
`` 4 tournedos van 200 g
`` 4 schijven rauwe eendenlever van 80 à 100 g per stuk
`` 1 verse truffel van ong. 40g
`` 2 cl druivenpitolie
`` 10 g boter
`` grof zout en peper
`` 4 cl Madeira
`` 2 cl cognac
`` 10 cl fond van kalf
`` 4 cl jus van truffel
`` 40 g boter
`` 1,5 dl room
Bereiding: 
Borstel de truffel schoon en snij er 4 schijven van. Hak de rest van de truffel fijn. Verwarm de olie in een hete
pan. Bak de tournedos aan beide zijden gedurende 3 min. Laat 10 g boter smelten op de tournedos en bestrooi met zout en peper. Haal de tournedos van het vuur en laat het vlees rusten uit de pan. Giet de Madeira en cognac in de pan en schraap hiermee het aanbaksel in de pan los. Voeg hieraan de kalfsfond en de jus van de truffel toe. Laat inkoken tot de helft.
Voeg nu de fijngehakte truffel toe. Laat opnieuw 2 min. inkoken. Voeg nu de boter toe en meng goed, werk af met de room. Bak in een zeer hete pan de eendenlever gedurende 30 à 45 sec. aan elke zijde. Leg de tournedos in het midden van een warm bord en leg hier een schijf eendenlever bovenop. Bestrooi met een beetje zout en peper en werk af met een schijfje truffel.
Giet de saus op het bord rond het vlees.
 
SERVEERTIP:
Geef er kroketten of amandelkroketten bij.