Home >> Recepten >> Rundgebraad in peperkorst met rodewijnsaus

Rundgebraad in peperkorst met rodewijnsaus

Ingrediënten voor 4 personen: 
  • 1 kg rundgebraad
  • 50 g gemengde peperbollen (wit, groen, roze en zwart)
  • 100 g bakboter
  • 2 dl rode wijn
  • 1 gesnipperde sjalot
  • 2 dl bruine fond
  • 500 g aardappelen
  • 3 dl bouillon
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 takjes tijm
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 4 stronkjes witlof
  • 4 plakjes gedroogde ham
  • 1 peper en zout
  • 1 ei
  • 50 g boter
Bereiding: 
  • Schil en was de aardappelen, snijd ze in plakjes en schik ze in een ingevette schaal.
  • Kruid ze met peper en zout, zet ze onder met de bouillon en vul aan met gesnipperde ui en tijm. Plaats de schaal 45 minuten in een oven van 160°C.
  • Plet de peperkorrels en wentel er het vlees in.
  • Laat de boter mooi bruin worden. Schroei het vlees langs alle zijden mooi dicht in de boter.
  • Plaats het vlees 18 minuten in een oven van 160°C.
  • Laat het daarna 10 minuten rusten op een warme plaats.
  • Stoof het witlof gaar en laat het afkoelen.
  • Omwikkel het met ham en een plakje bladerdeeg.
  • Wrijf de omwikkelde stronkjes in met losgeklopt ei en bak ze 15 minuten in een oven van 160°C.
  • Laat de rode wijn inkoken, samen met de gesnipperde sjalot, tijm en bruine fond. Bind en kruid de saus.
  • Snijd het vlees in mooie plakken en serveer met de aardappelen, de saus en het witloftaartje.