Home >> Recepten >> Rib Eye met Argentijnse saus

Rib Eye met Argentijnse saus

Ingrediënten voor 4 personen: 

• een halve rode ui
• 100 g pijnboompitten
• 100 g voorgeweekte gedroogde rozijnen
• platte peterselie
• 10 cl sesamolie
• 5 cl olijfolie

Bereiding: 

Neem een stevig stuk gerijpte rib eye voor vier personen, dat je roostert boven de houtskool.
Daarbij maak je een heerlijke Argentijnse salsa.

Hak de rozijnen grof.
Versnipper de ui die je een halve dag liet marineren in sherry-azijn. Kleur de pijnboompitten in de pan.
Voeg de pitten en de rozijnen bij de ui.
Nu platte peterselie toevoegen.
Tenslotte de sesamolie en de olijfolie in het geheel mengen Je hebt een heerlijke salsa uit hét land van het vlees: Argentina.
Giet maar over je rib eye, en begeleid het feestmaal met tomaatjes en ajuinen.